Healing Stories
mandarijn
Writing comes FORTH from inspiration
and leads to even MORE inspiration!

Natural resources

Amsterdam tuinen

Een verhaal kan je soms onverwacht raken, omdat je jezelf of jouw situatie er in herkent. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Een Helend Verhaal is bedoeld om herkenbaar te zijn. Het is een verhaal op maat, speciaal voor jou ( lees: jouw gekwetste innerlijk kind ) of jouw kind geschreven. In het verhaal ervaart de hoofdfiguur ( mens of dier ) eenzelfde dilemma als het kind en voelt hij hetzelfde gemis aan bijvoorbeeld zelfvertrouwen of veiligheid. In tegenstelling echter tot het kind dat hierin geen uitweg ziet, komt de hoofdfiguur een interne of externe hulpbron tegen. Deze hulpbron brengt hem weer terug in contact met zijn eigen kracht en innerlijk weten. Door identificatie met de hoofdfiguur zal niet alleen de herkenning helend werken, maar zullen ook de gevonden hulpbron en het herstelde contact met het Zelf helend zijn. Daarnaast ben je misschien - net als ik - gek op sprookjes. En vind je het heerlijk om je even naar een andere wereld mee te laten voeren. Hoe dan ook: ik wens je veel leesplezier!Healing Story for the Twenty year old

Dit verhaal heb ik geschreven voor het innerlijk kind van iemand die aangaf als twintigjarige het volgende het meest te hebben gemist:
geborgenheid en een duidelijk idee van hoe zij haar toekomst wilde vormgeven.

Het Pad

Ergens, op een magische plek, ver, ver weg, leeft een hl klein volkje, het boselfenvolk. Soms, als je in het donker in de verte tuurt en je ziet hele kleine lichtpuntjes, zou het zomaar kunnen zijn dat zij het zijn! En van hen is Neya, geboren in de top van een reuze dennenboom. Als zij vliegt, dan laten haar vleugels een spoor van twinkellichtjes na en de zachtste zonnestraal of kleinste kever tovert al een lach op haar gezicht. Ze is blij, ondeugend en nieuwsgierig en wil het liefst de hele wereld ontdekken. Ze houdt van de kracht van de aarde, voelt zich verbonden met de bomen en kijkt vol ontzag en verlangen naar de bergen. Haar vader is de Elf van de Zon, haar moeder de Elf van de Regen. En dat dt zo is, bewijzen haar vleugels. Die zijn net als een regenboog en hebben dezelfde prachtige kleuren en misschien nog wel meer. Van kleins af aan kun je aan haar vleugels precies zien hoe zij zich voelt: is ze blij, dan kleuren zij uitbundig rood, is ze verdrietig, dan verbleken zij tot troosteloos grijs. Ze houdt van de dieren in het bos en de dieren houden op hun beurt van haar.
Lees meer ...Healing Story for the Ten year old

Dit verhaal heb ik geschreven voor het innerlijk kind van iemand die aangaf als tienjarige veel te hebben gemist:
veiligheid, zekerheid, liefdevolle aandacht, zelfvertrouwen, gezelligheid en plezier.

De Huilende Heuvel

Er leefde eens een kleine prinses in een groot kasteel. Het kasteel stond op een enorme groene heuvel. De mensen in het dorp noemden het ook wel De Huilende Heuvel, omdat er vanuit het kasteel altijd een stroompje water naar beneden liep. Ook als het al weken niet geregend had. Omdat er een grote muur omheen stond, kon je alleen de torens zien. Iedereen wist dat in het kasteel een kleine prinses moest wonen, maar niemand had haar ooit gezien. Zoals ik al zei, was het een groot kasteel, met wel 180 verschillende ruimtes en nog vl meer deuren. Sommige gangen telden wel 20 deuren naast elkaar en van de ene kamer kon je weer naar de andere. Eigenlijk was het net een doolhof. Een mooiere plek om verstoppertje te spelen was er bijna niet. Als er tenminste kinderen waren om mee te spelen. En die waren er niet.
Lees meer ...Healing Story for the Five year old

Dit verhaal heb ik geschreven voor iemand die vooral als vijfjarige veel heeft gemist:
veiligheid, vertrouwen, vreugde en er VOLLEDIG mogen ZIJN.

Meester Mol

'Zeg Giraffe', zei de mol tegen de giraffe, 'ben jij gelukkig met jezelf?' De giraffe trok haar wenkbrauwen op. 'Gelukkig met mezelf? Hoe bedoel je gelukkig?' De mol zocht zijn woorden. 'Nou ehm, dat je blij bent met jezelf. Blij, dat jij bent wie je bent.' 'Juist ja', zei de giraffe. 'Jeetje, wat een vraag. Nou, ik vind eerlijk gezegd dat ik wel een hele mooie lange nek heb', zei zij enigszins trots. 'En ik kan bladeren plukken uit de topjes van de bomen!' De mol knikte. 'Hm hm', zei hij. 'En verder?' 'Eh, verder vind ik mezelf heel vrolijk. Meestal. En lief. Ja, ik vind mezelf ook lief!', zei de giraffe met een blije glimlach. 'En jij, Mol, ben JIJ gelukkig met jezelf?', vroeg de giraffe. De mol keek treurig voor zich uit. 'Ik weet het niet', zei hij. 'Misschien wel, misschien niet. Soms ben ik blij, soms ben ik verdrietig. Soms verschrikkelijk bang en soms weer heel erg boos.' Hij staarde voor zich uit en kauwde op een grasspriet.
Lees meer ...

© www.mijn-eigen-website.nl (design)