This is me
mandarijn
My DREAM is simple:
doing what makes me HAPPY!

From forest ranger to coach

My path

stansted Als kind was ik een echt natuurfreakje. Ik hield van bomen en bloemen en was gek op dieren. Voor mij was het duidelijk:
ik wilde boswachter worden. Ik had echter één probleem: ik was bang alleen in het bos. En dus ging het feest niet door.
In mijn tienertijd raakte ik geïnteresseerd in astrologie en op school zocht ik voor iedereen van alles uit. Ik was ook gek op fotograferen en maakte stapels close-ups. De hele muur boven mijn bed plakte ik ermee vol. Omdat ik ook graag tekende, kreeg ik van mijn tekenleraar opdrachten mee naar huis. Zodat ik daarmee naar de Rietveld Academie kon. Ik twijfelde:
zou ik me daar wel thuis voelen? En talen vond ik óók zo leuk! Ik koos de veilige weg, hield al mijn talen en ging door voor een beroepsopleiding. Na een jaar HEAO wist ik het niet meer. Eén ding wist ik wél: déze opleiding paste totáál niet bij me.

Ik ging een maand naar zomerschool in Spanje, gevolgd door een jaar als au-pair in Frankrijk. Een fantastische tijd, één grote ontdekkingstocht.
Terug in Nederland besloot ik mijn pijlen te richten op werk. Hoe leuk ik sommige dingen echter ook vond, nergens vond ik echt mijn draai. Toen ik de HBO-opleiding Reïncarnatietherapie tegenkwam, was ik in de zevende hemel. Ik kon niet wachten tot ik mocht beginnen en deed de toen nog driejarige opleiding vol overgave. En wéér kwam dat omslagpunt. Die Grote Vraag: Wat nu???

Van mijn plannen voor een eigen praktijk kwam feitelijk niets terecht. Ik hád een baan en durfde mijn zekerheden simpelweg niet los te laten. Tot het in 2011 opnieuw begon te wringen. Want ondanks al mijn lieve collega’s had ik nog altijd die enorme onvervulde wens. Ik kreeg de kans en besloot die met beide handen aan te grijpen. Ik nam afscheid van mijn baan. Op zijn zachtst gezegd een spannende stap, want ik had geen idéé hoe mijn nieuwe leven eruit zou gaan zien. Oude angsten kwamen boven. Kan ik dit? Durf ik dit? En wat wil ik dan? Tegelijkerheid voelde ik me blij en opgewonden.
Als een kind in een snoepwinkel! Dit was echt een les in overgave. Niet weten en toch doen!

wandelen

My choices

Er zijn een paar dingen in mijn leven waar ik heel bewust voor heb gekozen. Mijn jaar in Frankrijk. En mijn opleiding Reïncarnatietherapie bij de School voor Reïncarnatie- en Regressietherapie Nederland. Die voelden als een hartstochtelijk JA! Datzelfde gevoel van zeker weten zocht ik nu wéér. Ik koos voor een Enneagram Procesweek om mijn weg helder te krijgen. Na deze prachtige, intense week volgde ik nóg een intensieve week, waarin ik de opleiding tot Master Trainer deed. Ik zag mezelf nog wel met groepen werken. Dus, altijd handig!

Meer dan 100 opleidingen passeerden daarna de revue. Mijn keuze viel op de eenjarige HBO-opleiding Gezins- en KinderCoach bij Dreamchild en de driejarige opleiding Mediumschap van José Gosschalk. Ieder lesjaar bevatte een week op het beroemde Arthur Findlay College in Stansted, bij Londen. Hier wordt lesgegeven door de beste mediums ter wereld. Om mezelf een goede basis te geven, besloot ik deze opleidingen aan te vullen met de HBO-opleiding Medische Basiskennis.

Sinds juni 2012 heb ik mijn diploma Gezins- en KinderCoach trots op zak. Mijn start voor mijn eigen praktijk! En in januari 2013 heb ik met succes mijn opleiding Medische Basiskennis afgerond. Een persoonlijke overwinning! Na twee jaar opleiding bij José Gosschalk, besloot ik het derde jaar te volgen bij Anneke Klaassens. Net als José Gosschalk, is Anneke Klaassens een bekend en gerespecteerd medium en docent. Ook zij heeft me veel moois geleerd. En met succes: eind juni 2014 heb ik mijn diploma behaald!

Mont Ventoux Mont Ventoux

My wishes

Al lang koesterde ik de wens iets te doen met mijn liefde voor la langue française. Ook groeide mijn nieuwsgierigheid naar het werken met kinderen in groepsverband. Begin 2015 zag ik mijn kans en ging ik op de basisschool van start als Juf Miek! Anderhalf jaar lang heb ik Franse les gegeven aan kinderen uit groep 7 en 8. Het lesmateriaal schreef ik zelf. Zowel het lesgeven als het schrijven deed ik met heel veel plezier!

Ook ben ik altijd gek geweest op pure & good food. Voor mij betekent dat biologisch en vegetarisch. Zo kwam ik terecht in een natuurvoedingswinkel. Opnieuw een mooi project. Een jaar lang heb ik hier part-time met veel liefde gewerkt. Ik heb er veel kennis vergaard over gezonde voeding. En prachtige ontmoetingen gehad!

Nu verlang ik ernaar mijn grenzen te verleggen. Letterlijk, naar het buitenland. En door weer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wie weet iets met lesgeven? Een mooi samenwerkingsverband? Ik weet: voor alles is een perfect moment. Toch kan ik niet wáchten tot het zover is. Dat moment waarop mijn puzzel compleet is! I love it when a plan comes together! Precies dát gevoel. Totale synchronisiteit!


Heemskerkse bos

My background

Underdog
Als kind voelde ik me het buitenbeentje van de klas. Ontzettend verlegen, nog net niet onzichtbaar. Ik wilde zijn zoals de anderen: stoer, hip en zelfverzekerd. Beetje bij beetje heb ik geleerd dat in anders zijn juist mijn kracht ligt. Het is wat mij Miek maakt, uniek en authentiek.

Nu, als volwassene, vind ik het heerlijk mijn eigen ik te zijn. Ik kan eindelijk genieten van dingen doen op MIJN manier. Opkomen voor andere underdogs is nu mijn belangrijkste drijfveer. Bij dieren voel ik de drang ze te beschermen. Bij mensen het verlangen ze te verbinden met hun kracht.High Sensitive
Lang heb ik me afgevraagd, waarom ik dingen zo makkelijk oppik. Stemmingen van anderen, de sfeer die ergens hangt. Ik voelde me moe, overweldigd en intens onzeker. Was iemand snibbig of uit zijn humeur, dan betrok ik dat direct op mezelf. Heb ik soms iets fout gedaan? Zo heb ik jaren geworsteld. Getwijfeld aan mezelf. Denkend dat het nooit meer goed zou komen.

Ik bleek hoogsensitief. Dat verklaarde veel. Stilte is voor mij een verademing en dagelijks nodig om weer op te laden. Juist mijn enorme gevoeligheid helpt me nu in mijn werk. Afstemmen gaat vanzelf. Het is wat ik van nature doe. Ik praat dagelijks met mijn spirituele gidsen. Iets dat net zo vanzelfsprekend voor me is als tandenpoetsen. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe gaaf ik dit vind. Hoe dankbaar ik ben, dat ik dit zomaar kan!

wandelen

Change of course

franse tekst
J'ai toujours voulu le faire... I've always wanted to do this...

Mensen die puur vanuit passie het roer om durven gooien, vond ik altijd al moedig, stoer en bewonderenswaardig. Toen ik in 2011 besloot mijn hart te volgen, zagen mensen om mij heen diezelfde moed bij MIJ. Hoe moedig ook, aan mijn besluit ging een behoorlijk proces vooraf. Dan komt het besluit en ook dát is nog maar het begin. Het begin van een hele nieuwe weg, met nieuwe hobbels en uitdagingen. Als ervaringsdeskundige kan ik je echter verzekeren, dat het wél een hele MOOIE weg is: je volgt tenslotte je eigen hart! Ook is het een hele SPANNENDE weg, waarbij je weer nieuwe kanten van jezelf ontdekt.

Misschien schreeuwt ook JOUW hart om gehoord te worden en voel je tot in je tenen dat je toe bent aan verandering. Aan ECHTE verandering. Maar weet je niet HOE of waar je beginnen moet. Of denk je dat het je aan moed ontbreekt. Dan is het MIJN uitdaging JOU hierbij te helpen! Om SAMEN te kijken waar jouw blokkades zitten. Duidelijk te krijgen WAT je precies wilt en wat JOU gelukkig maakt. Verandering blijft een PROCES. Een proces dat geduld vraagt en tijd. Maar, als je in beweging blijft, kom je steeds een stapje dichterbij. Dichter bij jouw doel en bij jouw mooie,
ware Zelf!

© www.mijn-eigen-website.nl (design)