Happy Kids
mandarijn
You wish your KID to be happy.
Your kid wishes YOU to be happy.

Coaching for Parents & Kids

Inner child

Kinderen kunnen behoorlijk uitdagend zijn met hun spiegelend gedrag. Ze kunnen je het vuur aan de schenen leggen en zo nodig tot wanhoop drijven. Net zo lang totdat jij luistert en hun signaal serieus neemt. Met liefde en geduld kom je vaak al een heel eind. En waar een wil is, is een weg, toch? Vaak is de wil er wel, maar lijkt de weg afgesloten of onbegaanbaar. Of nog vol met beren. Dan kan het heel bevrijdend zijn om samen eerst de weg vrij te maken. Om vervolgens helderheid te scheppen. Want waaróm ervaar je bij je kind een probleem? Wat zegt dit over je kind? En, belangrijker: wat zegt het over JOU? Dit is je kans om het kind dat jij toen was, nu alsnog alle aandacht te geven! Zo creëer je ruimte voor jouw EIGEN behoeften en pijn. En hoe meer ruimte jij schept in jezelf, hoe meer ruimte je indirect schept voor je kind. Ruimte om zichzelf te zijn, om te zijn wie het werkelijk is.

Reversion Method ®

Mijn opleiding tot Gezins- en KinderCoach heb ik gevolgd bij DreamChild. Ik werk volgens de Reversie Methode ®, ontwikkeld door Sylvia Leegwater, oprichtster en eigenaresse van DreamChild. De Reversie Methode ® is een methode die jou als ouder - via ( het gedrag van ) je kind – op een simpele, doeltreffende manier terugbrengt naar datgene in jou dat nog pijn doet en aandacht vraagt.

Veel ouders denken dat het probleem zit in het gedrag van hun kind. Waar zij als OUDERS met hun gevoel en gedrag op reageren. Volgens de Reversie Methode ® werkt het precies andersom. Ouders vertonen gedrag waar hun KINDEREN op reageren. Dit doen zij door te spiegelen met hetzelfde gedrag of juist met tegenovergesteld gedrag. Op deze manier laten zij jou als ouder zien waar bij jou nog onverwerkte pijn zit. De Reversie Methode ® staat voor het terugdraaien van de tijd, naar de tijd dat JIJ nog kind was. Het laat je zien wat jij als kind hebt gemist. Waar bij jou nog emotie zit.
En waarom jij je bent gaan gedragen zoals je nu als volwassene doet. Door je dit bewust te worden, kun je de pijn loslaten en het gemis in jezelf helen.
Ook voor jouw kind werkt dit helend: het hoeft jou niet langer te spiegelen. Het kan dit stuk nu loslaten en dat geeft rust en ruimte. Ruimte voor jullie beiden om jezelf te zijn. En ruimte voor je kind om kind te zijn.

Amsterdam tuinen

Muscle test

Vaak weten we wel wat ons dwarszit of waar we het in ons leven moeilijk mee hebben gehad. We kennen het verhaal en hebben dit soms al honderd keer verteld. Om contact te kunnen maken met datgene wat verborgen zit ONDER het verhaal, werkt de Reversie Methode ® met de Spiertest.
De Spiertest werkt volgens het principe, dat alle ervaringen in het lichaam zijn opgeslagen. Men spreekt dan van lichaamsbewustzijn, ook wel onderbewustzijn. De Spiertest is een manier om met dit onderbewustzijn te communiceren. Ieder mens heeft zijn eigen beleving van een gebeurtenis. JOUW onderbewustzijn vertelt over JOUW beleving. Over JOUW waarheid.

Enneagram

Ook werkt de Reversie Methode ® met het Enneagram. Het Enneagram is zowel een Persoonlijkheidsmodel ( met negen persoonlijkheidstypes ), als
een Procesmodel met een duidelijk stappenplan. Ieder type – volwassene of kind – heeft zijn eigen kwaliteiten, uitdagingen en overlevingsmechanismes. Bij het werken met ( innerlijke ) kinderen staat het Enneagram symbool voor de kindertijd, met al haar ontwikkelingsfases en basisbehoeften. Het model helpt een blokkade te koppelen aan een ontwikkelingsfase en duidelijk te krijgen wat jouw ( innerlijk ) kind vooral heeft gemist. Wil je jouw proces lijfelijk beleven, kies dan voor de Walk to Freedom. Tijdens dit consult loop je letterlijk jouw proces door het Enneagram. Onderweg onderzoek je alle emoties en overtuigingen die je tegenkomt. Zo kun je duidelijk zien waar nog knelpunten zitten. Het is een krachtige manier om je vorderingen op de voet te volgen. En: je voelt hoe het is om je doel te bereiken!

Acupressure points

Overal op het lichaam zitten acupressuurpunten, die stuk voor stuk verbonden zijn met emoties en organen. Door middel van de Spiertest wordt duidelijk wat nog onverwerkt is. En op welke emoties en organen nog negatieve lading zit. Door het behandelen van deze punten kan dat wat vastzit, alsnog loslaten. Dat betekent niet dat je nooit meer bang of boos of verdrietig zult zijn. Het betekent dat je de overtollige lading loslaat, zodat alles in jou weer in balans kan komen. Loslaten creëert rust en ruimte voor positieve, nieuwe ervaringen. In jouw eigen leven én in dat van je kind.

Jura

Kids as mirrors

Als volwassenen zijn we geneigd bepaald gedrag van kinderen te ervaren als problematisch. Problematisch, omdat we er geen raad mee weten. Terwijl kinderen juist met hun gedrag een signaal afgeven, ons wakker proberen te schudden. Kinderen zijn niet alleen prachtige, wonderlijke wezens. Zij zijn ook geweldige spiegels! Op alles dat jij als ouder uitstraalt of uitdraagt, reageren zij met hun gedrag. Op deze manier laten zij jou feilloos zien waar bij jou nog pijn zit. Via het gedrag van jouw kind gaan we dus samen op zoek naar de onverwerkte pijn van jouw INNERLIJK KIND. Samen kijken we wat jij nodig hebt om los te kunnen laten en te kunnen helen. Want als JIJ heelt en verandert, heelt en verandert jouw kind automatisch met je mee.
Want ook dáárin spiegelt jouw kind je!

Tarieven
Contact

© www.mijn-eigen-website.nl (design)